Köszöntötték a megye médiamunkásait

2024. június 7., 11:50

Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatási Hivatal vezetője az újságírók napja alkalmából köszöntötte a szakma képviselőit.

Kiemelte, hogy a hadiállapot viszonyok között az újságírók szerepe még fontosabbá vált, mint békeidőben. Nemcsak bizonyított és valós információkat közvetítenek, hanem magabiztosan lépnek fel az ellenséges propagandával szemben nap mint nap.

Az ünnepségek alatt egyperces csenddel emlékeztek az orosz megszállók által meggyilkolt ukrán és külföldi újságírókra is. A háború kezdete óta több mint 90 médiamunkást öltek meg. Körülbelül 30-an vannak még mindig ellenséges fogságban.

A megye vezetője az újságíró nap alkalmából az információs társadalom fejlesztéséhez való jelentős hozzájárulásért, a szakmai felkészültségért kitüntető elismeréseket adott át a térség médiamunkásainak, televíziós és rádiós társaságok csapatainak, nyomtatott és online kiadványoknak és a sajtószolgálatok képviselőinek.

A kárpátaljai újságírói közösségnek gratulált a megyei tanács vezetője, Roman Szaraj, az Ukrán Nemzeti Gárda hadosztályának parancsnokhelyettese, Szerhij Szuhanov, valamint az UNG 3115-ös alakulat információs és kommunikációs szolgálatának tisztje, Olekszij Kudelja.

(Facebook/RV)