Kijevben két férfi elrabolt egy orvost váltságdíjat remélve

2024. június 13., 19:20

Kijevben két férfi váltságdíjért elrabolt egy szívsebészt. Kétmillió dollárt követeltek tőle, de az orvosnak nem volt ennyi pénze – írta az RBK – Ukrajina a Főügyészi Hivatal sajtószolgálatára hivatkozva június 13-án, csütörtökön.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy az elkövetők megállapodtak, váltságdíj fejében elrabolják az orvost. Amikor az áldozat az utcán haladt Kijevben, egy autó állt meg mellette, amelyből számára ismeretlen férfiak szálltak ki.

Egyikük a rendvédelmi szervek munkatársaként mutatkozott be. A gyanúsítottak arra kényszerítették a sértettet, hogy üljön be az autójukba, fekete zsákot húztak a fejére, és ismeretlen anyagot fecskendeztek a lábába. Az orvosnak azt mondták, hogy ez „méreg”, és kétmillió dollárt követeltek tőle az „ellenszer” fejében.

Amikor a támadók rájöttek, hogy a szívsebésznek nincs ennyi pénze, átkutatták, és elvették a táskájában talált 15 ezer hrivnyát. Ezután a támadók kitették a sértettet a kijevi Szovkai tavaknál, majd eltűntek.

A két férfit emberrablással, rablással és zsarolással gyanúsították meg. A rendőrök az egyik elkövetőt őrizetbe vették, a másikat még keresik. A fogvatartottat előzetes letartóztatásba helyezték.

(rbc.ua/Kárpátalja)