Miközben a lakosságot energiatakarékosságra szólítják fel, az Ukrenerho légkondicionálókra írt ki pályázatot

2024. június 13., 08:45 , 1213. szám

Az Ukrenerho Energetikai Társaság pályázatot hirdetett klímaberendezések vásárlására a menedzsment apparátusa számára. A csaknem 630 ezer hrivnya értékű pályázat június 3-án jelent meg a Prozorro rendszerben – jelentette a liga.net június 5-én. A pályázatot később visszavonták.

Összesen négy légkondicionáló rendszer beszerzését tervezték. A pályázat a klímák beszerelésére is kiterjedt.

A beszerzés tervezett költsége 629 130 hr, az ajánlatok benyújtásának határideje június 11. volt.

A hírrel kapcsolatban a dengi.ua felidézte, a miniszteri kabinet weboldalán megjelent tájékoztató emlékeztet, hogy Ukrajna energia-infrastruktúrája súlyosan károsodott az orosz támadásoktól. Azonban minden polgár segíthet az energiarendszernek megbirkózni a válsággal: az áramkimaradások elkerülése érdekében takarékoskodni kell az villamos energiával – írja a minisztérium. A lakosságnak többek között azt tanácsolják, hogy csúcsidőben ne használja a légkondicionálókat…

Június 6-án az Ukrenerho jelezte, hogy a közfelháborodás hatására visszavonja a klímaberendezések beszerzésére kiírt pályázatot. Tájékoztatásuk szerint a pályázat még korábban készült, amikor „az energiarendszer teljes mértékben fedezte a fogyasztók igényeit” – írta az UNN.

(hk/liga.net/dengi.ua/unn.ua)