Parkoló autókba és két kórház kerítésébe hajtott egy elszabadult teherautó

2024. június 13., 11:50

Az eset szerdán délelőtt történt Ungváron, a Dokucsajeva utcában. Egy Isuzu teherautó megrongált 5 parkoló autót és két kórház kerítésébe, illetve egy másik egészségügyi intézmény sorompójába hajtott.

A megyei járőrrendőrség szóvivője, Erneszt Zavadszkij elmondta: az eset az áru kirakodása közben történt. A teherautó sofőrje az áru kirakodása közben, nem megfelelően járt el a parkolást illetően a BAM néven ismert városrészben, így a hegyoldalon elindult az Isuzu teherautó. Az elszabadult jármű spontán mozgása során 5 parkoló személygépkocsival – Infiniti, Ford Focus, Mercedes-Benz, Mazda CX5 és Skoda Kodiaq – ütközött, valamint megrongálta a megyei infektológiai és a városi klinikai kórházak kerítését, illetve a fogorvosi rendelő sorompóját és információs tábláját.

A sofőrrel szemben a közigazgatási szabálysértési törvény 124. §-a (Gépjárművek megrongálódását okozó KRESZ szabálysértés) alapján jegyzőkönyvet vettek fel, baleseti rajzot készítettek, rögzítették a magyarázatát és bevonták a vezetői engedélyét.

(0312.ua/RV)