Odessza megyében megsemmisítették a tenger által partra sodort aknát

2024. június 14., 18:19

Június 14-én a védelmi erők megsemmisítettek egy tengeri aknát, amelyet Odessza megye partjainál fedeztek fel – jelentette a LIGA.net.

Az akna azonosítása után a veszélyes leletet az Ukrán Fegyveres Erők Haditengerészeti Erői semlegesítették – minden szükséges biztonsági intézkedés betartásával felrobbantották – közölte Telegram-csatornáján a haditengerészet, amely rövid videót is közzétett az akna megsemmisítéséről.

A közlemény emlékeztet, hogy ismeretlen, gyanús robbanásveszélyes tárgyak felfedezése esetén haladéktalanul fel kell venni a kapcsolatot az illetékes szolgálatokkal, és nem szabad megpróbálni azokat saját kezűleg elmozdítani vagy ártalmatlanítani.

„Tájékoztatunk továbbá, hogy a térségben változatlanul érvényben van a tartózkodási tilalom a part ellenőrizetlen szakaszain” – áll a bejegyzésben.

A LIGA.net emlékeztet, januárban Bulgária, Románia és Törökország háromoldalú megállapodást írt alá a Fekete-tenger közös aknamentesítéséről.

Június 8-án Odesszában megnyitották az első tengerparti fürdőhelyet. A Kaleton strand az egyike annak a mintegy 20 helyszínnek, amelyet megnyitni terveznek a régióban.

(liga.net/Kárpátalja)