Lebukott a TTSZTK munkatársa Odesszában

2024. június 19., 13:40 , 1215. szám

Odessza megyében az egyik járási területi toborzó és szociális támogatási központ (TTSZTK) munkatársát őrizetbe vette a Nemzeti Rendőrség, amikor kenőpénzt vett át azért, hogy ne kézbesítse a behívót, illetve halasztást biztosítson a mozgósítás alól egy hadkötelesnek – jelentette a dengi.ua az Odessza megyei rendőrség sajtószolgálata nyomán.

„A 4 000 dolláros jutalomért az érintett megígérte, hogy nem kézbesíti az idézést. Ezenkívül az »ár« tartalmazta egy kitöltetlen, friss pecséttel ellátott idézési nyomtatvány átadását, amelyen önállóan tölthető ki a TTSZTK-ban való állítólagos megjelenés szükséges dátuma. A hamis idézésnek ki kellett volna zárnia a valódi átadásának lehetőségét, elhalasztva a katonai szolgálatra való behívást” – közölte a nemzeti rendőrség.

A tisztviselőt a pénz második, ezer dolláros részletének átvételekor vették őrizetbe.

„Tájékoztatták őt a Büntető törvénykönyv 368. cikkelyének 3. pontja szerinti gyanúról (jogosulatlan haszon ajánlatának, ígéretének elfogadása vagy átvétele tisztviselő által). Folyamatban van a megelőző intézkedés megválasztása. A cikkely szankciója öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés, bizonyos tisztségek betöltésére vagy bizonyos tevékenységek végzésére való jogosultságtól három évig terjedő eltiltással, vagyonelkobzással” – közölte az Odessza megyei rendőrség.

Korábban jelentették, hogy bíróság elé áll az Odesszai TTSZTK egykori vezetője, akit 142 millió hrivnya jogalap nélküli gazdagodással vádolnak.

(szcs/dengi.ua)