A nagykövet azt tanácsolja az ukrán állampolgársággal rendelkező izraelieknek, hogy ne utazzanak Ukrajnába

2024. július 2., 12:09

Az izraeli nagykövetség azt javasolja, hogy az izraeli–ukrán kettős állampolgárságú férfiak ne utazzanak Ukrajnába – jelentette a korrespondent.net Michael Brodskynak, Izrael ukrajnai nagykövetének Telegram-csatornájára hivatkozva július 2-án, kedden.

„Minden ukrán állampolgársággal rendelkező izraelinek azt ajánljuk, hogy még egyszer fontolja meg, érdemes-e Ukrajnába látogatni a háború idején” – áll a bejegyzésben.

A nagykövet emlékeztet, hogy az ukrajnai háború kitörésekor, 2022. február 24-én megjelent az ukrán elnök rendelete, amely megtiltja a 18 és 60 év közötti férfiaknak az ország elhagyását.

A diplomata jelezte azt is, hogy gyakoribbá váltak az olyan esetek, amikor kettős állampolgárságú férfiakat vettek őrizetbe, mikor el akarták hagyni Ukrajnát.

A korrespondent.net emlékeztet, június 4-én az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetsége jelezte, hogy Ukrajnában törölték a kettős állampolgársággal rendelkező személyek kiutazásával kapcsolatban a „külföldi tartózkodásra” vonatkozó kivételt.

(korrespondent.net/Kárpátalja)