Machetével támadtak a határőrre

2024. július 3., 10:26 , 1217. szám

Ketten rátámadtak egy ukrán határőrre a román határon, utóbbi kénytelen volt tüzet nyitni, halálosan megsebesítve az egyik támadót. A nyomozás folyamatban van – jelentette az Ukrajinszka Pravda (UP) június 30-án.

Vitalij Hlahola újságíró forrásaira hivatkozva közölte, hogy szombaton este ketten machetével és gázspray-vel támadtak a határőrség katonájára a Csernyivci Határőrosztaghoz tartozó Szeljatin Határőrosztály által ellenőrzött határszakaszon.

A határőr válaszul a támadásra használta Makarov szolgálati pisztolyát, az egyik elkövető meghalt, a másik megsebesült.

Az Állami Határőrszolgálat megerősítette, hogy az eset valóban megtörtént.

„A támadók ketten voltak, bizonyos eszközök voltak náluk, amelyeket használtak a határőr ellen. Életét mentve a katona kénytelen volt használni fegyverét, aminek következtében az egyik támadó megsebesült, a másik pedig meghalt. A helyszínre mentőt hívtak. Az esetről értesítették a DBR-t, a rendőrséget és az ügyészséget. A nyomozati cselekmények jelenleg is folynak” – mondta el az UP-nek Andrij Demcsenko, az Állami Határőrszolgálat szóvivője.

Ugyancsak vasárnap jelentette az UP a DPSZU nyugati regionális főosztályára hivatkozva, hogy a magyar határnak a Luzsanka Határőrosztály által ellenőrzött szakaszán feltartóztattak egy Volkswagen mikrobuszt, amelyben 17, Kijev, Lemberg, Odessza, Harkiv, Ternopil, Ivano-Frankivszk és Kárpátalja megyei férfi utazott. Valamennyien Magyarországra szerettek volna átjutni, amiért 3–12 ezer dollárt fizettek vezetőiknek.

(szcs/pravda.com.ua)