Megnyílik az ENSZ Élelmezési Világprogramjának irodája Ukrajnában

2024. július 3., 18:09

Megnyitják az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) irodáját Ukrajnában. A miniszteri kabinet jóváhagyta az erre vonatkozó határozatot – jelentette a korrespondent.net július 3-án, szerdán a kormány június 28-i, 604. számú rendelkezésére hivatkozva.

„Jóváhagyni az Ukrajna kormánya és az Élelmezési Világprogram közötti megállapodás tervezetét az Ukrajna kormánya és az Élelmezési Világprogram között a WFP ukrajnai irodája megnyitásáról szóló megállapodás meghosszabbításáról” – olvasható a miniszteri kabinet weboldalán.

A megállapodás aláírására Jaroszlav Melnik, Ukrajna rendkívüli és meghatalmazott olaszországi nagykövete kapott felhatalmazást.

A WFP az ENSZ humanitárius szervezete, amely élelmiszersegélyt nyújt készpénzátutalás, utalványok (tanúsítványok) és/vagy élelmiszer formájában a világ minden táján. Ukrajnában a szervezet több monetáris programot valósít meg az orosz invázió által érintett ukránok számára.

A teljes körű ukrajnai háború következtében az agráripari szektor potenciáljának mintegy 30%-a megsemmisült, a mezőgazdasági területek további 20%-a pedig megszállás alatt van.

(korrespondent.net/Kárpátalja)