Hét megyében vannak áram nélkül fogyasztók az orosz ágyúzások és a rossz időjárás miatt

2024. július 6., 12:09

Ukrajna hét megyéjében vannak áram nélkül fogyasztók az orosz ágyúzások és a rossz időjárás hatásai miatt – jelentette az Ukrinform az Energiaügyi Minisztériumra hivatkozva július 6-án, szombaton.

Dnyipropetrovszk megyében ma reggel 171 mérési ponton szünetelt az áramszolgáltatás a rossz időjárás miatt. Technológiai okokból 824 fogyasztónál nem volt áram.

Donyeck megyében a tegnapi orosz ágyúzás következtében három településen 2,4 ezer fogyasztónál szakadt meg az áramszolgáltatás. Az energetikai társaságok két településen 8200 előfizetőnél állították helyre az ellátást. A ma reggeli állapot szerint 130 település, összesen 80 200 fogyasztó van továbbra is elektromos energia nélkül.

Zaporizzsja megyében 888 fogyasztónál volt áramszünet a rossz időjárás miatt, a villanyszerelők 665 mérési pontot állítottak helyre. A harcok miatt 3730 előfizetőnél nincs áram.

Az Ivano-Frankivszk megyei Sznyatinban 27 fogyasztót kapcsoltak le a gázellátásról a gázvezeték korróziós károsodásának kiküszöbölése céljából.

Szumi megyében 348 település 100 400 fogyasztója maradt áram nélkül az egyik villamosenergia-létesítmény elleni éjszakai támadás miatt. A helyreállítási munkák folynak.

Harkiv megyében az energetikusok helyreállították az ellátást azoknál a fogyasztóknál, akik a Szumi megyét ért dróntámadás miatt maradtak áram nélkül. A harcok miatt 37 400 fogyasztó – 107 mérési pont – van továbbra is áram nélkül.

A villanyszerelők 736 olyan előfizetőnél állították helyre az ellátást Herszonban, akik az ágyúzások miatt maradtak áram nélkül. 2686 mérési ponton továbbra sincs áram.

Herszon megye településein 30 mérési pontot állítottak helyre. Negyvenöt településen 25 800 előfizető van áram nélkül a harcok miatt.

Csernyihiv megyében a harcok következtében 26 településen 1540 előfizető van továbbra is áram nélkül.

Mint az Ukrinform beszámolt róla, szombaton 0 órától 24 óráig tervezték alkalmazni a fogyasztók kikapcsolási ütemterveit, de a szabadnapi fogyasztáscsökkenés és a naperőművek aktív működése miatt 10-től 15 óráig szüneteltetik a korlátozásokat.

(ukrinform.ua/Kárpátalja)