Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem

2024. július 7., 13:15

Immár több mint 850 napja tart a háború. Sosem voltak időszerűbbek a szavak, miszerint a gazda teszi a dolgát, szánt-vet, azt sem tudván, ki fogja learatni fáradságos munkája eredményét, a szárba szökkent életet. 

Minden nehézség ellenére, a jövőbe vetett erős hittel és bizakodással az idén is útjára indítjuk a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem adománygyűjtő kezdeményezésünket. Az akció szervezésében kiemelt szerepet vállalnak partnereink, a KMKSZ és alapszervezetei, a történelmi egyházak és más civil szervezetek. A kárpátaljai gazdatársadalom, cégek, szervezetek tavaly 163 tonna 586 kilogramm terményadománnyal támogatták a kedvezményezett intézményeket.

Az idén is az a célunk, hogy minden időjárási viszontagság, a háborús károk ellenére elérjük vagy meghaladjuk ezt a mennyiséget, mert sajnos sokkal több a rászoruló, mint az előző években. 

Azt javasoljuk, hogy az adomány az eddigi jól bevált gyakorlat szerint a parókiákra vagy a településen működő KMKSZ-alapszervezeteken keresztül a legközelebbi (vagy a legszimpatikusabb) gyűjtőpontra kerüljön. A gyűjtés ez év július 1-jén indul, és a kárpátaljai búzaösszeöntő ünnepségre 2024. augusztus 17-én Nagydobronyban, az Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon területén kerül sor a háború engedte keretek között.

A gyűjtőpontok helyszínei a megszokottak (református líceumok, a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Központja, a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon, a Kárpátaljai Szent Márton Karitász, a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum).

„Pro Agricultura Carpatika”
 Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány