Az egyetem vezetősége megtekintette az ungvári várban folyó ásatások menetét

2024. július 10., 11:00

Volodimir Szmolanka egyetemi rektor, Ihor Korol rektorhelyettes és Krisztina Tovt rektorsegéd ellátogatott a régészeti feltárások helyszínére, hogy megismerkedjenek a kutatás előrehaladásával.

A vendégek megérkeztek az ásatási helyszínre, ahol a múzeum igazgatója, Olga Sumovszka, a régészeti feltárás vezetője, Volodimir Mojzsesz, Sztepan Penyak régész és helytörténész, Igor Prohnenko és a diákok fogadták őket. Először körbejárták a helyszínt, megtekintették a főbb leleteket, és megismerkedtek az alkalmazott kutatási módszerekkel.

A hallgatókkal is beszélgettek tapasztalataikról, gyakorlati benyomásaikról kérdezték őket. A rektor támogatását és köszönetét fejezte ki fáradságos munkájukért, hangsúlyozva a régészeti kutatások fontosságát a történelem és a kultúra szempontjából.

A látogatás során megvitatták az aktuális kutatási eredményeket és a jövőbeni terveket. A látogatás végén a múzeum igazgatója megjegyezte, hogy az ilyen gyakorlatok felbecsülhetetlen értékű részét képezik az oktatási folyamatnak, hiszen lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy gyakorlati ismereteket szerezzenek, közvetlenül részt vegyenek a tudományos kutatásban, valamint egyedi műtárgyakkal gazdagítják az alapokat és a kiállításokat.

(Facebook/RV)