Gond van a taxival a fővárosban

2024. július 11., 13:09 , 1218. szám

Nehezebb és átlagosan drágább lett a fővárosban taxit hívni. A mozgósítás, a kereslet növekedése és az üzemanyag árának várt emelkedése oda vezetett, hogy a kijevi utazások árai 15‒30%-kal emelkedtek – jelentette a liga.net a taxipiac szereplőire hivatkozva.

A kiadvány megjegyzi, hogy egyes cégek az utazások iránti megnövekedett keresletet említik a taxiárak emelésének egyik okaként. Mások a mozgósításban látják a problémát, ami a gépkocsivezetők számának csökkenéséhez vezet.

A liga.net forrása szerint május 18. után (ekkor léptek hatályba a mozgósításra vonatkozó jogszabályok módosításai – a szerk.) a taxisofőrök gyakrabban utasították el a munkát a TTSZTK-val való találkozás veszélye miatt. Ezt a városi forgalomra vonatkozó birtokukba jutott adatok is alátámasztják – állítja a portál.

„Néhány napig Kijevben voltam, és észrevettem, hogy valami nincs rendben a taxival. Az ok szerintem nyilvánvaló – egyes férfiak mozgósítása, mások menekülése” – idézi a liga.net Ilja Krotenko katonai és közéleti aktivistának a Facebook közösségi oldalon közzétett bejegyzését.

Korábban jelentették, hogy a mozgósítás okozta létszámhiány miatt országos programmal készül az infrastrukturális tárca, felkészítendő a nőket a nagy méretű és a kommunális járművek vezetésére – emlékeztet a hírrel kapcsolatban a dengi.ua.

(ntk/liga.net/dengi.ua)