MCC-s nyári programok

2024. július 13., 09:27 , 1219. szám

A gyerekek számára javában tart a vakációs szezon. A jelenlegi ukrajnai helyzet ellenére több táborozási lehetőség is adott a kárpátaljai fiatalok számára, mint például a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség tematikus vagy akár a történelmi egyházak vallási táborai. Az oktatási intézményekhez hasonlóan a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kárpátaljai központja is számos lehetőséget biztosít a pihenésre, mely lehetőségek között helyet kap például a balatoni vitorlástábor is.

Dobsa Beáta, a Mathias Corvinus Collegium Beregszászi Képzési Központjának vezetője elmondta: „Múlt héten érkeztek haza az első évfolyamos FIT-es diákjaink, s két hét múlva már útra is kel a második és a harmadik évfolyam, hiszen a nyári időszak a feltöltődésről és a táborozásról szól. Az MCC Középiskolás Programjának diákjai vitorlástáborokban és különböző nyelvi, nyelvfejlesztő táborokban vehetnek részt.”

A magyarországi táboroztatási lehetőségek mellett gondolnak a családokra is, így számukra idén is családi napot fognak majd tartani. Ennek kapcsán Dobsa Beáta hangsúlyozta: „Az augusztus nálunk a családokról szól, augusztus 11-én, vasárnap megtartjuk a soron következő nagyszabású MCC-s családi napunkat, ahová nagy szeretettel várunk mindenkit. A tavalyihoz hasonlóan megpróbálunk idén is teljesen ingyenesen biztosítani a családok és az érdeklődők számára egy olyan kikapcsolódási lehetőséget, ahol találkozhatnak jelenlegi vagy régi diákjainkkal, szülőtársakkal, és olyan érdeklődéssel tudnak tekinteni az MCC-re, hogy a jövőben talán szeretnének hozzánk csatlakozni. Légvárakkal, ingyen bográcsgulyással, ingyenesen fellépőkkel, különböző mentálhigiénés szakemberek segítségével megszervezett programokkal s rengeteg gyermekprogrammal várjuk a kedves érdeklődőket.”

Akárcsak a korábbi években, idén is a beregszászi Barátság Stadion ad majd otthont a családi napnak.

TV21 Ungvár/V. I.