A grúz titkosszolgálat Ivanisvili elleni merényletkísérlet előkészítéséről számolt be, és azt Ukrajnával hozta összefüggésbe

2024. július 25., 09:27

A Grúz Állambiztonsági Szolgálat (GÁSZ) vizsgálja a Grúz Álom párt tiszteletbeli elnöke, Bidzina Ivanisvili oligarcha elleni merénylet előkészítésének tényeit – közölte a Jevropejszka Pravda a grúz titkosszolgálat közleményére hivatkozva július 24-én, szerdán.

A GÁSZ azt állítja, hogy Ivanisvili meggyilkolásának előkészítését „a grúz kormány egykori magas rangú tisztviselői és az ukrajnai bűnüldöző szervek volt munkatársai szervezték és finanszírozták”.

„Az említett bűncselekmények célja az ország kormányának erőszakos megbuktatása zavargások keltése és a kormány meggyengítése közepette – áll a titkosszolgálat közleményében.

A szolgálatnál hozzátették: a büntetőügyben aktív nyomozati cselekmények zajlanak, melyek keretében a nyomozás „konkrét személyeket” idéz be tanúkihallgatásra.

Korábban ismertté vált, hogy a grúz önkéntesek, akik az Oroszországi Föderáció elleni háborúban Ukrajna oldalán vettek részt a harcokban, arról számolnak be, hogy kihallgatásra idézik be őket a Grúz Állambiztonsági Szolgálathoz.

Az egyik kihallgatott harcos ügyvédje elmondta, hogy a kihallgatás a Grúz Álom párt alapítója, Bidzina Ivanisvili milliárdos és oligarcha elleni terrortámadás előkészítésével volt kapcsolatos.

(eurointegration.com.ua/Kárpátalja)