Őrizetben az utcai rabló

2024. július 28., 11:50

Július 27-én egy 55 éves csapi lakos értesítette a rendőrséget, és bejelentette, hogy egy ismeretlen férfi rohant oda hozzá az utcán, elkapta a táskáját, amelyben egy mobiltelefon, 1070 hrivnya, 100 euró és 100 dollár volt, majd elszaladt.

A kistérségi rendőrök és az operatív nyomozócsoport tagjai azonnal a helyszínre érkeztek. A rendfenntartók megtekintették a helyszínt, kihallgatták a tanúkat, átnézték a közeli területekről készült térfigyelő videófelvételeket, és megállapították, hogy egy 27 éves helyi lakos érintett a bűncselekményben. A férfi csak nemrég szabadult a börtönből, ahol hasonló bűncselekmény miatt töltötte a büntetését.

A rendőrök forró nyomon megkeresték és őrizetbe vették az elkövetőt. A sértett nő holmiját tartalmazó táskát elvették tőle, amit visszaadnak a tulajdonosnak.

A férfit ideiglenes fogdába helyezték. Az ismételten elkövetett rablás ténye miatt a hadiállapot körülményei között a rendőrök büntetőeljárást indítottak. Az elkövetőt a bűncselekményért akár 10 év börtönbüntetésre is ítélhetik. Az ügyben a nyomozás folytatódik.

(Facebook/RV)