Hamis dokumentummal próbált kiutazni Ukrajnából egy külföldi

2024. július 29., 14:28

A Csapi különítmény határőrei leleplezték egy 24 éves indiai állampolgár trükkjeit, aki hamisított ideiglenes ukrajnai tartózkodási engedéllyel tartott Magyarországra.

A fiatal nő a Tisza határátkelőn az útlevelével együtt benyújtotta az okmányt az útlevél-ellenőrzéskor. A határőrök megállapították, hogy a tartózkodási engedély nem felel meg az elfogadott mintának. Úgy döntöttek, hogy alaposan megvizsgálják, és kiderült, hogy a dokumentum hamis.

A külföldi elismerte, hogy ő maga hamisította az igazolványt. A Poltava megye egyik egyetemén végzett tanulmányai befejezésekor érvénytelenítették az ideiglenes tartózkodási engedélyét. Mielőtt azonban visszaküldte volna a dokumentumot az oktatási intézmény adminisztrációjához, a lány fénymásolatot készített a dokumentumról, és nyomtató segítségével kinyomtatta. Úgy döntött, hogy Ukrajnában marad egy bizonyos ideig, és amikor el akarta hagyni az országot, hamisítványt adott be ellenőrzésre.

A határőrök bejelentést küldtek az Országos Rendőrség címére. Az elsődleges intézkedések elvégzése után a lány nyomozócsoport kíséretében a rendőrségre ment.

(Facebook/RV)