Vízitúrás élmények 2024-ben is

Olvasói levél

2024. augusztus 1., 11:50 , 1222. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) igyekszik programokat biztosítani az aktív sportok kedvelőinek is. Így sikeresen megvalósulhatott a KMNE által szervezett vízitúra, amely a Huszt–Nagyszőlős útvonalon zajlott több mint negyven fő (17 család) részvételével. Köszönjük Tar László programfelelősnek, hogy lelkesen közreműködött a kirándulás sikeres megszervezésében. Az alábbiakban az egyik részt vevő házaspár, Fekésházi János és Diána élményeit olvashatják:

Mi először vettünk részt ilyen programon. Beregszászból indultunk, útközben még csatlakoztak hozzánk, de így is időben érkeztünk meg Husztra, az ellenőrzőponthoz. Ott egy kicsit feltartott minket egy határőr, de hála a programvezető erélyes fellépésének, aztán elengedett minket. Gyalog átmentünk egy eléggé rozoga hídon, és ott vártak minket a raftok.

Három rafttal és egy kisebb csónakkal kezdtük el utunkat. Elengedhetetlen volt az indulás előtti imával egybekötött áldás, melyet a görögkatolikus plébános adott nekünk.

Vízre szálltunk, s elkezdődött a túra. Egymást felváltva eveztünk és nagyon jól haladtunk a Tiszán. Amikor kezdtünk volna unatkozni, akkor izgalmasabbá téve utunkat, „megtámadva” a mellettünk haladó raftot, vízi csatába kezdtünk, persze többször vissza is kaptuk ezt másoktól. Kissé eláztunk, de úgy gondolom, felnőtt és gyermek is jól érezte magát.

Ezután kieveztünk egy szép, forrásvíz táplálta lagúnába, ahol minden arra vágyó megmártózhatott a „fiatalság forrásának” vélt jéghideg, kristálytiszta vízben.

Továbbhaladva beiktattunk több pihenőt, ahol elfogyasztottuk az uzsonnákat. Egymást kínálgatva könnyítettük batyuinkat. Volt, aki két hatalmas dinnyét hozott az útra, ezzel frissítettük magunkat a tűző napon. Hálás köszönet neki, és a finom sütemény is elmaradhatatlan kellék volt.

A Jóistennek hála mindannyian, ha nem is szárazon, de épségben, kissé leégve megérkeztünk a célhoz. Kikötöttünk a parton, ahol már várt minket a temérdek finom pizza, amit nagyon jó étvággyal el is fogyasztottunk.

Hálásan köszönjük a szervezőknek a sok háttérmunkát, a támogatóknak a felajánlásokat, hogy ezzel ilyen széppé és kalandossá tették ennyi tagcsalád napját.

Köszönjük szépen, hatalmas élmény volt számunkra, a képek és felvételek magukért beszélnek.

A program megvalósulását Magyarország Kormánya támogatta.