Hetedik alkalommal szervezett sporttábort a „GENIUS” JA Beregszászban

2024. augusztus 11., 17:06 , 1223. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány („GENIUS” JA) hetedik alkalommal szervezett sporttábort Beregszászban. Az augusztus 5–10. között megrendezett eseményen 44 fő vett részt. A tábor alkalmával a fiatalok csoportos és egyéni sportfoglalkozásokon ismerkedtek a különböző sporttevékenységekkel.

A VII. Beregvidéki Sporttáborban a foglalkozások három csoportban zajlottak, melyek alkalmával a gyerekek több sportággal ismerkedhettek meg: asztalitenisz, atlétika, futball, kézilabda, tollaslabda, röplabda, csocsó, darts, sakk, dámajáték. Mindemellett a táborozók Medve Maxim vezetésével a Rákóczi-főiskola konditermében is elsajátíthattak különböző edzési technikákat.

Ezeken felül a szabadidős tevékenységek során a diákok különböző programokon vehettek részt: ismerkedtek, csapatépítő játékokkal egybekötött karaokeesten, táncos mulatságon, filmesten, tanár-diák vetélkedőn vettek részt, és ellátogattak a beregszászi Kerek-hegyen álló nagy kereszthez is.

Váradi Natália, a „GENIUS” JA irodaigazgatója elmondta: a táborra 56 fő jelentkezett májusban. A résztvevőkkel egy hatfős oktatói gárda foglalkozott a héten. A tábor szakreferense Vizáver Árpád, a Rákóczi-főiskola Egészségügyi és Sportcentrumának igazgatója volt. „A sport nagyon fontos az emberek életében, az önfegyelem iskolája. Arra törekszünk, hogy a gyerekek ne csak egyéni foglalkozásokon sportoljanak, hanem csapatban is tudjanak munkálkodni” – jegyezte meg az igazgató.

Az egyhetes tábor oktatói voltak: Csehil Anikó, a főiskola testnevelő tanára; Csuha Dániel, a Beregszászi Kossuth Lajos Líceum testnevelő tanára; Medve Maxim és Orbán Irén, a Rákóczi-főiskola Felsőfokú Szakképzési Intézetének testnevelő tanárai; Moca Valéria kyokushin karate ifjúsági Európa-bajnok, világbajnok ezüstérmes.

Vizáver Árpád, a tábor szakmai referense kérdésünkre elmondta: a cél az, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Négy sportágban zajlottak az edzések a hét folyamán: kézilabda, kosárlabda, foci és röplabda, ezenkívül könnyűatlétikai programok is voltak, valamint népi sportjátékokkal is foglalkoztak.

A tábor zárásaként különböző versenyeket szerveztek, amelyek  végén a jól teljesítők érmeket és okleveleket kaptak.

Az esemény megvalósítását idén is Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

VE