Ungváron idén is megtartják a hajnali imát Ukrajnáért

2024. augusztus 12., 15:51

Idén tizenegyedik alkalommal fognak közösen imádkozni Ukrajnáért Ungváron. A rendezvényre hagyományosan Ukrajna függetlenségének napján, augusztus 24-én, hajnalban kerül sor. Ezen a napon, immár hagyományosan, megyénkben hangzik el az első köszöntés a nemzeti ünnep alkalmából.

A felkelő nap első sugarai mellett a Kárpátaljai Megyei Érdemes Akadémiai Népi Kórus elénekli az Ima Ukrajnáért című dalt. A hajnali imát Ukrajnáért először 2014-ben tartották meg, miután az oroszok megtámadták az országot. Azóta minden évben sor kerül erre a közösségformáló eseményre, mint az Istenbe vetett hit és bizalom szimbólumára. Az idei rendezvényhez külföldi résztvevők is csatlakoznak majd, online közvetítés formájában.

Jurij Huzinec, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció vezetőhelyettese tájékoztatta a sajtót: „Az imához külföldi barátaink és partnereink is csatlakozni fognak online formában. Több országból is bekapcsolódnak a rendezvénybe, mint például az Amerikai Egyesült Államokból, Ausztriából, Lengyelországból, Magyarországról és még néhány országból.”

Natalija Petyij-Potapcsuk, a Kárpátaljai Megyei Érdemes Akadémiai Népi Kórus művészeti vezetője, karnagya kiemelte: „Aki még csatlakozni szeretne az akciónkhoz, annak még van ideje, hogy ezt megtegye. Mi nagyon örülünk annak, ha minél többen csatlakoznak hozzánk, és együtt imádkozunk Ukrajnáért. A közös imának nagy ereje van, és mi hisszük, hogy ez az idei közös imánk elhozza nekünk a győzelmet.”

TV21 Ungvár/ V. I.