Kárpátalja az ukrán sport központjává válik

2024. augusztus 14., 12:37

Ezt Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatási Hivatal elnöke írta hivatalos Facebook-oldalán.

„Újabb regionális és országos jelentőségű projekt, amelyet Volodimir Zelenszkij elnök ukrán sportolók képzésére és tehetséges atlétáink külföldről való hazatérésére vonatkozó stratégiája keretében valósítunk meg a megyében.

Ungváron folyamatban van a Junyiszty Sportkomplexum egyik sportcsarnokának rekonstrukciója, amely a háború első napjaitól kezdve több száz menekült menedékévé vált, és nem biztosította az oktatási-edzési folyamatot.

Az utánpótlás fejlesztésével, nevelésével, sportági fejlődésével kapcsolatos feladatok ellátása érdekében jelenleg előkészítjük a létesítményt a rendeltetésszerű teljes körű működésre. A munka tavaly elkezdődött, így fokozatosan közeledünk a megvalósításhoz.

Ez az objektum az egész ország sportja szempontjából stratégiai jelentőségű lesz. Kárpátalja ma már objektíven a legbiztonságosabb megye a frontvonaltól való távolság és a bűnözési helyzet szempontjából. Éppen ezért megyénkben tervezzük ukrán és nemzetközi versenyek megrendezését 365 napos rendszerben.

Ezzel egy időben felkészítjük az infrastruktúrát a veteránok, hőseink, a legyőzhetetlenek és minden más paralimpiai sportoló edzéseihez és versenyeihez.

Egy évre előre is vannak megkereséseink, és már kezdjük alakítani az objektum 2025-ös betöltését. Az aréna megfelel a nemzetközi szabványoknak, és átfogóan használható lesz.

A sportolók ezreinek megmérettetése ugyanakkor jelentős bevételt jelent a térség, a kistérségek és a helyi vállalkozók költségvetésébe, akik ellátják a megyénkbe érkezettek igényeit.

Pontosan értjük a feladatunkat. Küldetésünk, hogy megőrizzük mindazt, amivel az ország rendelkezik, és megteremtsük a feltételeket ennek a potenciálnak a kibontakozásához. A párizsi olimpikonok eredményei csak megerősítik a választott vektor helyességét.

Köszönet a megyei tanács képviselői testületének, a megyei szövetségeknek és mindazoknak, akik részt vettek a projekt megvalósításában” – olvasható a bejegyzésben.

(Facebook/RV)