Lembergi erődemonstráció a második játéknapon

Labdarúgás

2024. augusztus 14., 07:53 , 1223. szám

A hét végén a 2. fordulót rendezték az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, és ha ugyan korlátozott számban is, de újra lehettek nézők a lelátókon.

A forduló meglepetését az első fordulóban kiütéses győzelemmel kezdő, címvédő Sahtar Donyeck okozta azzal, hogy a hazai pályának számító kijevi Livij Bereh Stadionban egygólos vereséget szenvedett a Polisszja Zsitomirtól.

A vendégek Csobotenko fejes góljával szereztek vezetést a 35. percben, és ugyan a folytatásban a Sahtar mindent megtett az egyenlítésért – az egyébként 101 percig tartó találkozón a hármas sípszóig meg is volt erre az esélye –, de maradt az 1-0-s vendégsiker.

A Ruh Lviv mellett a másik élvonalbeli lembergi gárda, az újonc Kárpáti is meglepően magabiztos győzelmet aratott ellenfelével, az Európa-ligában még érdekelt Krivbasszal szemben, amivel a zöld-fehérek máris jelezték, hogy nem számítanak pofozógépszerepre az élvonalban.

Eredmények: Sahtar Donyeck–Polisszja Zsitomir 0-1, Obolony Kijev–Ruh Lviv 0-4, Kárpáti Lviv–Krivbasz 3-0, Livij Bereh–Vorszkla Poltava 0-3, Veresz Rivne–Dinamo Kijev 1-2, Csornomorec Odessza–Zorja Luhanszk 0-1, Kolosz Kovalivka–Inhulec Petrove 0-0.

A tabellát a 6 pontos Zorja vezeti a 4 ponttal második Kárpáti előtt, de több együttes is még csak egyetlen találkozón van túl.      

(jakab)