Csak a Minaj FC tartja a frontot Kárpátalján

2024. augusztus 19., 14:20 , 1224. szám

Az ukrán labdarúgókupában és a másodosztályban is megkezdődtek a küzdelmek a 2024–2025-ös idényben.

Ami a kupát illeti, a selejtezősorozat első fordulójában nem sok sikerélményük volt a kárpátaljai résztvevőknek. A másodosztályú Huszti FC tőle egy osztállyal lejjebb szereplő együttestől, a Prorib Horodenkától kapott ki, míg a harmadosztályú Ungvári FC a másodosztályú Prikarpattya Ivano-Frankivszktól szenvedett hazai pályán 4-0-s vereséget, az ugyancsak harmadosztályú Irhóc pedig a másodosztályú Metaliszt Harkivval szemben maradt alul büntetőkkel.

Egyedül az első fordulót kihagyó és a sorozatba a második körben csatlakozó Minaj FC-nek sikerült a továbbjutás. A legjobbak közül az idén kiesett minajiak Morsinban nyertek 3-1-re a harmadosztályú Sztrij Szkala ellen.

Az országos másodosztályú bajnokság nyitófordulójában a Huszti FC a Pogyillja Hmelnickijtől kapott ki idegenben 1-0-ra, majd a második játéknapon hazai pályán maradt alul 3-2-re a Niva Ternopil ellen.

A minajiak kihagyták az első fordulót, a második fordulóban pedig a Prikarpattya Ivano-Frankivszkot győzték le hazai pályán 4-2-re.

(jakab)