Zarándokút Rómába

2024. augusztus 19., 14:30

Július elején zarándokutat szerveztek Kárpátaljáról Rómába. Több honfitársammal együtt én is kíváncsi voltam erre a gyönyörű városra.

Nekem nehéz volt a járás, mert áprilisban műtötték a térdemet, ezúton is megszeretném köszönni Átány Krisztián atyának és feleségének, Gabriellának, hogy többször felkarolva segítettek a hosszú séták során. Ők nemcsak hirdetik a felebaráti szeretet, de meg is élik azt.

Volt az utasok között egy 10 éves kisfiú, aki megkérdezte az Atyától, hogy hívják azt a nénit, akinek fáj a lába. Mentünk a padovai Szent Antal-templomba, ahol ki volt téve egy ima, és már előre szóltak, hogy egy cédulán mindenki írhat kívánságot. Ez a kisfiú édesség és játék helyett azt írta, hogy Zsuzsa néninek minél előbb gyógyuljon meg a lába. Még az atya is elcsodálkozott, hogy egy ilyen kisfiúnak mi jutott az eszébe. Még egy felnőttnek sem jut eszébe, hogy ismeretlenül ilyet kívánjon.

Még egyszer szeretném megköszönni az Átány házaspárnak az önzetlen segítséget. Jó egészséget és sok boldogságot kívánok a három gyerekhez.

Tóth Zsuzsanna

Nagybégány