850 hrivnya pénzbírsággal sújtották a mentősökkel viccelődő férfit

2024. augusztus 20., 19:17

„Egy férfi hirtelen elvesztette az eszméletét” – ilyen hívás érkezett a 1203-as számú mentős csapathoz, amely Rahóról tért vissza állandó bázisára, Felsőapsa (Verhnye Vogyane) faluba.

„Épp hogy beszállítottunk a kórházba egy nőt fulladás miatt – egy idegen tárgy mélyen a légutakba szorult, és részben elzárta az oxigénútját. A sofőr, Ivan Pipas percek alatt odaért, ahol az új beteg volt – mondja Marjana Bereznik mentős. A beteg aggódó szülei a ház mellett vártak minket. Beszaladok a szobába, és egy férfit látok, aki mozdulatlanul fekszik a földön, csukott szemmel, nem reagál az ingerekre. Megvizsgálom, ellenőrzöm a vérnyomást, pulzust, csinálok kardiogrammát – minden normális. Vért veszek cukorszintméréshez és... a kéz izmai összehúzódnak. Injekcióhoz készítem a gyógyszert, és... a beteg kinyitja a szemét, vidáman feláll a következő szavakkal: „Nincs szükségem segítségre, csak úgy döntöttem, megviccelem a szüleimet”[...]

A „csodálatos gyógyulás” után a mentős nő közölte, hogy a mentő hamis hívása miatt adminisztratív feljelentést tesz a rendőrségen. És... a „beteg” másodszor is „elájult”. De a színészi képességek nem segítettek... Az orvos szigorú megjegyzése után a 49 éves férfi felállt a padlóról, elnézést kért viselkedéséért, és tovább már a kiérkező rendőrökkel beszélt, akik megbírságolták.

Egy ilyen vicc akár valakinek az életébe is kerülhetett volna. A kiérkező orvosokra más helyen lehetett szükség, ahol az illetőnek valóban azonnali orvosi ellátásra volt szüksége.

(Facebook/RV)