Felelősségre vontak egy bódult sofőrt, aki egy járőrbe hajtott

2024. augusztus 20., 16:21

Vasárnap este 20 óra körül Ungváron, a Sumna utcában járőrözve a rendőrök egy sofőrre lettek figyelmesek, aki egy Volkswagent vezetve megszegte a KRESZ-t, és agresszívan vezetett.

A járőrök kérésére az autó megállt, a sofőr agresszívan kezdett el viselkedni, és nem volt hajlandó az okmányokat átadni. Később a beszélgetés közben a sofőr hirtelen beindította az autót, el akart hajtani. Ekkor az autó mellett állt egy járőr, akinek az autó ajtaja beszorította a lábát, aminek következtében beütötte a fejét és számos könnyű zúzódást szenvedett, de a kézifékkel végül sikerült megállítania az autót. Egy másik rendőr blokkolta az autót, és őrizetbe vette a férfit.

Ezt követően a sofőrnek felajánlották, hogy végezzen vizsgálatot a narkológus szakorvosnál, amibe beleegyezett. A bódult állapot beigazolódott. A szabálysértővel szemben bódult állapotban történő járművezetés, járművezetés ideiglenesen korlátozás alá eső személy által és a megállapított sebességhatár több mint húsz kilométeres óránkénti túllépése miatt indult közigazgatási eljárás.

Emellett a férfit őrizetbe vették és a bűnüldöző szervek munkatársával szemben tanúsított ellenállása miatt büntetőeljárás indítottak ellene.

A járőr kórházi ellátásért folyamodott. Az orvosok könnyű sérülést, a bal comb alsó és felső harmadának zúzódását, a jobb könyökízület zúzódását, a fej lágy részeinek zúzódását diagnosztizálták nála.

(Facebook/RV)