Iskolatáskákat osztott a Rákóczi Szövetség Kárpátalján

2024. augusztus 24., 15:41

Kényelmes iskolatáskákat adott át a Rákóczi Szövetség 100 elsősnek a Hársfalvi, Horlyói, Nagybereznai, Felsődomonyai, Turjaremetei, Beregrákosi, Baranyai, Felsőkerepeci és Fülöpfalfi kistérségben.

A táskákat a Szövetség nevében Marjana Maruszinec, a megyei katonai adminisztráció oktatási osztályának vezetője és dr. Cseh Áron ungvári vezető konzul adta át a kistérségek oktatási hivatalai vezetőinek.

„Ez a támogatás most nagyon fontos gyermekeink számára. Különösen azoknak, akik elvesztették szüleiket, vagy akiknek családja nehéz életkörülmények közé került. A régió vezetősége és az általános középfokú oktatási intézmények igazgatói nevében köszönjük partnereink folyamatos együttműködését és rendszeres segítségét. Harmadik éve tartunk együtt ilyen akciót” – hangsúlyozta Marjana Maruszinec.

Megköszönte a magyar partnerek segítségét az ukrán gyerekek kikapcsolódásának megszervezésében is. Tavaly mintegy 2000 iskolás, köztük menekültek, valamint védőink gyermekei üdültek a szomszédos országban.

(facebook.com/VV)