Kárpátalja újabb járásában javítják az utakat

2024. augusztus 30., 09:27

A Huszti járás egyes problémás területein vészhelyzeti és helyreállítási munkákat végeznek. Ezeket a Helyi Autóutak Kárpátaljai Megyei Szolgálata és a szerződő cégek közösen végzik.

Ahogy a megyei katonai közigazgatás első helyettese, Miroszlav Bileckij beszámolt, Alsóhidegpatak településen (Nyizsnyij Sztudenij) az Iszka (Izki)–Felsőhidegpatak (Verhnij Sztudenij) autóúton belül a munkások megkezdték a támfal teljes lebontását. Megerősítik a lejtőt, ezzel megakadályozva annak az úttestre való omlását.

„Egy hegyvidéki területen mindig fennáll a földcsuszamlások, és ennek következtében az útkárok veszélye. Ezért nagyon fontos, hogy időben reagáljunk, megszüntessük őket, és megelőző intézkedéseket hozzunk a vészhelyzetek elkerülése érdekében a jövőben” – kommentálta.

Hozzátette azt is, hogy a közlekedés biztonsága érdekében Iszka községben a közúti munkások sürgősségi javítási munkákat végeztek az Iszka‒Bukovec úton. Itt megerősítették a talajt: kőprizmát helyeztek el, a lejtőt pedig kővel erősítették meg.

(Facebook/RV)