Egy férfi gránátot dobott emberek közé egy garázsba Odessza közelében, életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat

2024. szeptember 1., 18:13

Odessza közelében a rendőrök szombaton őrizetbe vettek egy férfit, aki kézigránátot dobott be egy garázsba, amelyben emberek voltak, az elkövető életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat – számolt be az rbc.ua hírportál az Odessza megyei rendőrség sajtószolgálatára hivatkozva.

A jelentés szerint az incidens szombaton késő délután történt a Velika Dolina közösség egyik településén. A nyomozás megállapította, hogy egy 41 éves helyi lakos ittas állapotban az ismerőse garázsához ment, és bedobott egy kézigránátot az ott tartózkodó emberek közé. A robbanás következtében hárman megsebesültek, valamennyiüket kórházba szállították. A bűncselekmény indítékát jelenleg vizsgálják.

A rendőrség közölte, hogy a keresés során a szolgálati kutya segített megtalálni az elkövetőt. „Az illetőt a büntetőtörvénykönyv 208. cikkelye alapján vették őrizetbe több ember ellen elkövetett gyilkossági kísérlet gyanújával. Az elkövető életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat” – áll a rendőrségi jelentésben. Az ügyben a nyomozás folytatódik.

(vb/karpat.in.ua)