Nemzetközi Motoros Fesztivál Ungváron

2024. szeptember 1., 09:25

Baráti találkozóra kerül sor a napokban Ungváron Ukrajna támogatására. A Gold Wing Club Ukraine nemzetközi hazafias motoros fesztivált „Együtt erősek vagyunk” szlogennel rendezik meg. A rendezvényen összegyűlt teljes összeget a fegyveres erők megsegítésére fordítják.

A GWEF európai szövetségének 25 tagországából több mint másfélszáz résztvevő szervezett szombaton motoros futamot a Zolota Gora komplexumtól a belvárosba, ahol a Posta téren, a fesztivál fő motorozási állomásán zajlott a „Nemzetek felvonulása”.

Ukrajna támogatására a résztvevők kitűzték országaik zászlóit – Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Németország, Finnország, Franciaország, Nagy-Britannia, Hollandia, Magyarország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország, Észtország, Litvánia és természetesen Ukrajna.

25 méteres állami zászlót bontottak ki a fiatal ungváriak, a gyermek-ifjúsági sportiskola növendékei, a Posta téren pedig az Ungvári Sajtóklub „Kárpátalja és a háború. Két nehéz év” című fotókiállítását is megtekinthették, s egy tematikus fotózóna is működött.

Az Olekszandr Dovzsenko utca mentén sorakoztak fel a motrok, ahol mindenki megnézhette a járműveket és emlékfotót készíthetett. Ezt követően a motoros fesztivál résztvevői tisztelegtek az elesett Hősök emléke előtt a Dicsőséghalmon.

Mint a szervezők elmondták, a Zolota Gora komplexum területén három fotókiállítás is helyet kapott az orosz–ukrán háború eseményeiről készült fotókkal. Megemlékezést is tartottak az elesett védőkről, különös tekintettel a klub tagjaira. Előző este pedig az ukrán védők – A7042 katonai egység, 114 területvédelmi különálló dandárja – olyan felszerelést kaptak, amely segít az agresszor elleni harcban.

A már hagyománnyá vált motoros futamot a háború kezdete óta először rendezték meg Ukrajnában. Előtte minden évben sor került rá.

(Facebook/RV)