A Huszti FC visszalépett a bajnokságtól

Labdarúgás

2024. szeptember 10., 10:34

Volodimir Citkin, a Huszti FC labdarúgócsapat vezetőedzője Facebook-oldalán közölte, hogy hivatalosan is megszűnt az együttes.

Az országos másodosztályú pontvadászatot három vereséggel kezdő kárpátaljai alakulat azt követően döntött a bajnokságtól való visszalépés mellett, hogy előbb több játékosát is behívták a fegyveres erők kötelékeibe, majd anyagilag is csődöt jelentett a Tisza-parti klub.

A hírek szerint ugyancsak a megszűnés szélére került az élvonalban szereplő Inhulec Petrovo gárdája is, amely a nemrég feloszlott Dnyipro–1 után már a második csődöt jelentő ukrán élvonalbeli klub lehet.

A másodosztály immáron egyetlen kárpátaljai együttese, a Minaj FC az 5. fordulóban hazai pályán szenvedett váratlan vereséget.

A szerb Zselko Lubenovics vezetőedző által irányított minajiak hazai pályán szenvedtek 2-0 arányú vereséget a Niva Ternopiltól.

Az élvonaltól az idén nyáron búcsúzott Minaj FC 4 mérkőzésből szerzett 4 pontjával az immáron nyolccsapatos bajnokságban (a husztiak kiválását követően az eredetileg 9 csapatos pontvadászat 8-ra csökkent) a 6. helyet foglalja el.

(jakab)