Több mint 2 kilométert gyalogoltak hegyen a hordágyra kényszerült sérülttel

2024. szeptember 11., 10:06

A 1203-as számú brigád több mint 2 km-t mászott a hegyoldalakon és az erdőn keresztül, hogy segítséget nyújtson egy 42 éves lembergi nőnek, aki az Apecka-havasokon (Rahói járás) kirándulva sérült meg.

„A 103-as vonalra küldött üzenet 13 óra 3 perckor érkezett. A turistákat kísérő helyi lakosok elmondták, hogy a nőnek valószínűleg eltört a lába, nagyon erős fájdalomra panaszkodott... Ivan Pipas sofőrrel együtt haladtunk a Kisapsa (Vodica) településen áthaladó hegyi utakon az autónk számára elérhető maximális magasságra – mondta Oleg Pankulics mentőápoló. – Aztán a gyógyszereket, felszerelést, hordágyat kézbe vettük, átgyalogoltunk az erdőn és a hegyoldalakon, körülbelül 2 km-t a sérülthöz.”

A helyszínen fájdalomcsillapítót adtak a betegnek, a végtagját rögzítették, hordágyra fektették, és megkezdődött az autóhoz szállítása. Sokat segítettek az erdőőrök és a helyi lakosok, akik a mentősökkel együtt vitték a sérültet az autóig. Ezután a Rahói Járási Kórházba szállították a nőt, ahol az orvosok elvégezték a vizsgálatot, majd megkapta a szükséges ellátást.

(Facebook/RV)