Kijevben egy férfi azt állítja, megütötte őt egy képviselő

2024. szeptember 13., 11:50

A kijevi rendőrség jelentette, hogy vizsgálja azt a város központjában történt esetet, amelyben egy parlamenti képviselő érintett – tudatta szeptember 12-én, csütörtökön este a DW.

A fővárosi rendőrség sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a pecserszki főosztályon egy férfi bejelentette, hogy bántalmazták. A sértett azt állította, hogy egy képviselő megrúgta.

A rendfenntartók nem nevezték meg a honatyát, a közösségi oldalakon azonban megjelent egy videó, amelyen Olekszandr Kunicjkij, a Legfelső Tanács képviselője a Nép Szolgája frakcióból egy rendőr közelében látható, és a kamera mögül egy férfi elmondja a rendfenntartónak, hogy a parlamenti képviselő hátba rúgta őt. Maga Kunicjkij fagylaltot eszik a videón, és nem kommentálja az információt.

A DW emlékeztet, hogy Kunicjkij a parlament rendészeti bizottságának tagja. A portál azt is felidézi, hogy a képviselőnek nem ez az első ilyen esete. 2023 októberében Andrij Kosztyin főügyész büntetőeljárást indított Kunicjkij és az azóta Ukrajnát elhagyó Artem Dmitruk képviselő ellen, mert Kijevben megvertek egy férfit, akiről később kiderült, hogy katona.

(dw.com/Kárpátalja)