Illegálisan akarta átlépni a határt, de elaludt

2024. szeptember 15., 19:06

A fiatalt az Ivano-Frankivszk‒Prága menetrend szerinti busz utasai iratainak átvizsgálása során fedezték fel. Erről az Állami Határszolgálat Nyugati Regionális Főosztálya tájékoztat.

A 33 éves hmelnickiji lakosnak nem volt jogalapja a határátlépésre a hadiállapot idején, ezért további ellenőrzésre behívták a szolgálati helyiségbe. A meghallgatás során a rendőrök megállapították, hogy a férfi az ungvári ellenőrzőpontot meg akarta kerülni, és Szlovákia felé igyekezett. Innen azt tervezte, hogy Lengyelországba utazik, ahol jelenleg édesapja él.

A férfi fél évig fontolgatta a tervét és az útvonalát. Végül úgy döntött, eljut Bukovelbe, onnan busszal Ungvárra, az ellenőrző pont előtt leszáll, és azt megkerülve, átmegy Szlovákia területére.

Az elkövető a terv szerint járt el, egészen addig, amíg Ungváron úgymond „bátorságból” alkoholt fogyasztott. Az állomáson szeszes italt vásárolt, megitta, és amikor felszállt a buszra, elaludt. A fiút a határőr ébresztette fel az útlevél-ellenőrző vonalon. A férfit adminisztratív őrizetbe vették. A bíróság előtt kell majd felelnie, mert illegális határátlépést kísérelt meg.

(0312.ua/RV)