Robbanás volt Ungváron

2024. szeptember 23., 10:50

Vasárnap 17 óra 21 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre azoktól az állampolgároktól, akik robbanás zaját hallották Ungváron, a Zanykovecka utcában.

A hívásra azonnal elindult a járőrök egy csoportja és a rendőrség operatív nyomozócsoportja. Megállapítást nyert, hogy az esetnek nem volt áldozata. Szemtanúk beszámolója szerint a sokemeletes épület egyik erkélyén gyanús személyt láttak, aki valószínűleg a földre dobta a robbanás hangját okozó tárgyat.

Rendőrök, köztük a tűzszerészek dolgoztak a helyszínen. Az incidens okozóját azonosították. Az elsőbbségi intézkedések eredményei alapján megállapították, hogy a 24 éves támadó gránátot dobott le a 3. emeleti erkélyről. A robbanás következtében az egyik járókelő légnyomást kapott.

A rendőrök rövid időn belül felkutatták és elfogták az érintettet, akinek sikerült elmenekülnie a helyszínről. Ittas állapotban volt. A férfit ideiglenes fogdába helyezték. A nyomozók büntetőeljárást indítottak.

A rendőrség robbanóanyag-ügyi szolgálatának a helyszínen dolgozó szakértőinek előzetes következtetései szerint a gyanúsított egy F‒1-es gránátot dobott a fűbe. Minden begyűjtött tárgyi bizonyítékot szakértők vizsgálnak.

(Facebook/RV)