Szépkorúak ünnepe: egy nap, melyet soha nem feledünk

Olvasói levél

2024. október 16., 09:50 , 1232. szám

Két hét várakozás után elérkezett az a pillanat, amikor végre megtarthattuk a szépkorúak számára szervezett ünnepségünket október 13-án a Nagymuzsalyi Tájház udvarán. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, a ragyogó napsütés csak tovább fokozta a nap örömét. Sokan megtiszteltek minket a jelenlétükkel.

Jakab Erika, a KMKSZ Nagymuzsalyi Alapszervezetének elnöke köszöntötte elsőként a jelenlévőket. Ezután Baksa Zsolt, a nagymuzsalyi református gyülekezet lelkésze a Zsoltárok könyvének igéje alapján a következőket mondta: „Az ősz ember előtt kelj fel, és becsüld meg az öreg embert!” Ezt követően Sin József, a KMKSZ alelnöke és Beregszászi Középszintű Szervezetének (BKSZ) elnöke is szólt néhány szót a megjelentekhez, és különleges ajándékokkal érkezett. A legidősebb hölgy, Pető Jolán néni, valamint a legidősebb úr, Csípő Feri bácsi személyre szóló ajándékokat kaptak, amelyek szívhez szóló pillanatokkal tették még emlékezetesebbé a napot számukra.

Az esemény fénypontja a Nagymuzsalyi Hunyadi János Líceum diákjainak meglepetésműsora volt. A megjelent fiatalok szeretettel és lelkesedéssel köszöntötték az idősebb korosztályt. A fellépők Hornyák Iván Dániel, Pető Flóra, Orosz Erika, Lőrinc Bence és Maceda Enikő voltak. Maceda Enikő előadta Radnóti Miklós Nem tudhatom… című versét, amelyet a Kormorán Volt apám, volt anyám című dala követett, mély érzelmeket keltve a hallgatóságban. A műsor során több idézet és szívhez szóló dal is elhangzott, melyek mind arra emlékeztettek, milyen fontos értékelni és szeretni az idősebbeket.

Kiemelkedő pillanat volt Riczu Jolán Szonett az öregekért című verse Orosz Erika előadásában, valamint Pető Flóra népdalcsokra, amely még inkább megérintette a résztvevők szívét. Hornyák Iván Dániel meghatóan adta elő Jolie Taylor Simogasd, amíg lehet című versét, amely a jelenlévőket mélyen megindította. Lőrinc Bence Sík Sándor A legszebb művészet című versével folytatta az érzelmekben gazdag műsort, melyet Pintér Béla Homokba írva című dala koronázott meg. A gyerekek előadása alatt sokan meghatódva hallgatták a dalokat, és nem egy könnycsepp gördült le az arcokról.

A műsor vidám lezárásaként a fiatalok ritmusos táncot adtak elő A Pál utcai fiúk musical Mi vagyunk a Grund című dalára, amelyet érdekes koreográfiával és nagy lelkesedéssel mutattak be. Az előadás végén a közönség hatalmas tapssal jutalmazta a szereplőket, akik minden dicséretet megérdemeltek.

Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult, ahol a helyi asszonyok által készített finom ételek mellett folytatódott a vidámság. A közös éneklés és tánc minden résztvevő számára felejthetetlen élményt nyújtott, és mindannyian gazdagabbak lettünk ezekkel a kedves, szívhez szóló pillanatokkal.

A parasztudvar díszítéséről Cseresznye Viktória, a Tulipán Tanoda oktatója gondoskodott.

A rendezvényt a KMKSZ BKSZ támogatta.

Maceda Enikő,
a Nagymuzsalyi Hunyadi János Líceum 9.A osztályos tanulója