Kárpátaljai riporter az idei Junior Prima díj nyertesei között

2024. október 25., 13:15

Debreceni Kamilla, a TV21 Ungvár újságírója nemcsak szakmai pályafutásának fontos mérföldkövéhez érkezett, hanem a kárpátaljai magyar közösség elismerését is elnyerte a Junior Prima díjjal. Az ünnepélyes díjátadó keretében Kamilla szívhez szóló beszédet mondott, amelyben kifejezte háláját a Jóistennek, családjának, barátainak és minden olyan embernek, aki támogatta őt pályája során.

Beszédében Kamilla visszatekintett gyermekkori emlékeire, amikor még forgatókönyvírónak készült, és egy kis jegyzetfüzetbe írta le elképzeléseit. Gyermeki álmokkal telve már fiatalon a szórakoztatás világába vágyott, amely azóta valóra vált. A televíziózás iránti szenvedélyét édesapja és bátyja inspirálta, akik már tapasztalt médiaszakemberek. Kamilla elmondta, hogy gyakran megfigyelte, hogyan dolgoznak ők, és ez a környezet segítette őt abban, hogy felnőttként is elinduljon ezen az úton.

A kárpátaljai magyar közösség kiemelkedő szerepet játszik Kamilla életében és munkájában. „Kárpátalján mindig voltak nehéz helyzetek, ám az elmúlt bő öt év mindenki számára embert próbáló volt” – fogalmazott. Különösen a koronavírus-járvány és az ukrajnai háború hozott új kihívásokat, amelyekre a helyi sajtónak reagálnia kellett. Kamilla és kollégái az első pillanattól fogva jelen voltak a frontvonalban, tudósítva a menekültáradatról és a helyi közösségekről, így érezte, hogy munkája nemcsak saját sikere, hanem a kárpátaljai sajtó áldozatos munkájának elismerése is.

Kamilla a beszédében hangsúlyozta, hogy ez a díj számára nem csupán megtiszteltetés, hanem új lendületet is ad a jövőbeli munkájához. „Kis hazám, Kárpátalja krónikásaként ígérem, hogy minden erőmmel a magyar nemzetért fogok dolgozni, hiszen bár országhatárok léteznek, nemzetünk összetartozását soha nem lehet korlátok közé szorítani” – mondta, ezzel kifejezve elkötelezettségét a közössége iránt.

A beszéd egyik megható pillanataként Kamilla külön köszönetet mondott a Junior Prima zsűrijének, hogy méltónak találták a díjra. Emellett köszönetet mondott a családjának, a munkatársainak és persze mindazoknak a személyek, akik az elmúlt öt évben segítették a hétköznapjait és a munkáját egyaránt.

Kamilla emlékeztetett a nemrégiben elhunyt Potápi Árpád Jánosra, aki nemcsak politikai szereplő volt, hanem az ott élő magyar közösség iránti elkötelezettsége miatt is tiszteletet vívott ki. „Isten nyugosztaljon, Árpád” – zárta gondolatait Kamilla, hangsúlyozva a közösség erejét és a támogatás fontosságát.

A Junior Prima díjat 2007 óta ítélik oda a 30 év alatti tehetséges fiataloknak, akik hozzájárulnak a magyar kultúrához, művészethez és médiához. A díj célja, hogy ösztönözze a fiatalokat a kreativitásra és a szakmai fejlődésre, ezzel is erősítve a közösségi összetartozást és a nemzeti identitást. Kamilla díja tehát nemcsak az ő eredményeit ismeri el, hanem a Kárpát-medencei magyar közösség munkáját és összetartozását is megjeleníti.

SD