Keszthely terem is lesz

Hírek a Rákóczi-főiskoláról

2007. október 26., 10:00 , 354. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola épületének újabb három termét hozhatják rendbe három anyaországi jótékonysági rendezvénynek köszönhetően.

Keszthelyen a Balaton Színházában gyűlt össze a Balaton-parti város 300 fős közönsége, ahol többek között Eperjes Károly, Kátai Zoltán és Sasvári Sándor szórakoztatta a megjelenteket. A rendezvényen jelen volt Orosz Ildikó, a főiskola elnök asszonya és Soós Kálmán rektor, akik Kárpátaljáról és azon belül a Rákóczi-főiskola helyzetéről számoltak be. Az est folyamán annyi adomány gyűlt össze, hogy aból fedezni lehet egy újabb helyiség, a Keszthely terem felújítási munkálatait.

A dunakeszi Szent Imre-templomban Skripeczky István által megszervezett jótékonysági koncerten is jelen voltak a főiskola vezetői, valamint dr. Lévai Anikó, a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete. Ott Ferencz Éva, Kaszás Imre és Maczkó Mária szórakoztatta a több mint 180 fős közönséget.

A budai várban, a Magyar Kultúra Alapítvány székházának Corvin termében az Eudoxia 20 Alapítvány és a Magyar Csodaszarvas Egyesület szervezett jótékonysági koncertet, melyre - a korábban említett két helyszínhez hasonlóan - sok olyan polgár is elment, aki Kárpátaljáról származik és fontosnak érzi a főiskolánk sorsát. A jótékonykodók itt megtekinthették Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekes önálló estjét, az Eudoxia Táncszínház műsorát, valamint hallhatták Ignéczi Gergely verseit a költő személyes előadásában. A műsoros estet követően jótékonysági képárverésre került sor. Orosz Ildikó az említett rendezvények kapcsán lapunknak elmondta, a főiskola vezetőinek és diákjainak nevében köszöni a szervezőknek és a támogatóknak a három terem teljes felújítását jelentő anyagi és erkölcsi támogatást.

Badó Zsolt