Gólyabál a Rákóczi-főiskolán

2007. október 26., 10:00 , 354. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Hallgatói Önkormányzata tizenkettedik alkalommal szervezett gólyabált, ezúttal a Reneszánsz napok keretében.

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Hallgatói Önkormányzata tizenkettedik alkalommal szervezett gólyabált, melyre a felújított beregszászi Arany Páva étteremben került sor. A főiskolán zajló Reneszánsz napokhoz kapcsolódva a tanárok és diákok között is akadt, aki reneszánsz viseletben jelent meg, többek között az est két műsorvezetője: Béres József és Szaniszló Róbert, akik öltözetükön túl beszédstílusukkal is igyekeztek reneszánsz hangulatot teremteni. A terem közepén, trónusán ült a bál királyává és királynőjévé választott Pecsora Sándor és Bartalos Eszter. Előttük minden első évfolyamos gólyának térdet kellett hajtania. Séra Magdolna, a Hallgatói Önkormányzat elnöke az ezúttal teljes jogú diákká avatandó gólyákat arra kérte, hogy erre az egy napra feledkezzenek meg kötelezettségeikről, és érezzék nagyon jól magukat, ismerjék meg közelebbről is egymást és tanáraikat. Orosz Ildikó, a főiskola "császárnője" (elnöke) köszöntő beszédét a Felszállott a páva című Ady-verssel kezdte, majd így folytatta: "Ez a vers legalább annyira illik ide, mint amennyire vagyok én császárnő, és amennyire a reneszánszban élünk most. Mert nem a páva szállott a szomszédos vármegyeházára, hanem a gólyák szállták meg a Pávát. Másrészt gólyabál van, ami furcsa, mert ilyenkor elmennek a gólyák, de hozzánk most érkeztek."

Idén is kiosztották a Hallgatói Önkormányzat hagyományos díjait, melyet a tanárok közül Gönczy Sándor, Soós Kálmán, Fodor Gyula, és Molnár József, a diákok soraiból pedig Bátori Renáta, Nagy László, Cseh Róbert és Váradi Dávid kapott. A jelenlévő díjazottak oklevelük mellé egy üveg pezsgőt is kaptak ajándékba.

A bál fénypontja a csodálatos ruhákba öltözött gólyák keringője volt, mely után táncra kérték tanáraikat is. Az élőzenés mulatság jó hangulatú volt, a legtöbben hajnali négyig maradtak.

dózsa