Azonosították a vámtiszt gyilkosait

2007. október 19., 10:00 , 353. szám

A kárpátaljai rendőrség azonosította Jaroszlav Sztrizsak egyik gyilkosát, aki a nem hivatalos információk szerint egy 21 éves perecsenyi férfi.

Az emberölés elkövetőjének társtettese ellen körözést adtak ki.

Mint ismeretes, szombat éjjel két támadó több késszúrással halálosan megsebesítette a Csapi Vámhivatal 40 éves ungvári munkatársát, aki személygépkocsijával éppen hazafelé tartott. A haldokló férfi a kórházba szállítását követően megnevezte egyik gyilkosát, a másik támadóról pedig részletes személyleírást adott.

Az előzetes adatok szerint mindhárman az áldozat gépkocsijában utaztak, s eddig ismeretlen okokból már az utastérben hajba kaptak. A járművet vezető Jaroszlav Sztrizsak elvesztette az uralmát a volán felett, ezért Homok és Koncháza között a kocsi egy útszéli fának ütközött. A Csap-Záhony közúti határátkelőn dolgozó vámos a gépkocsiból kiugorva futva próbált menekülni, ám támadói utolérték. Huszonegy késszúrást ejtettek rajta.

Amikor a zajra és az ordításokra a falubeliek kiszaladtak az utcára, a támadók elmenekültek. A későbbi helyszínelés során az autóban egyébként 60 ezer dollárt találtak, bár az UA-Reporter internetes hírportál értesülései szerint a közlekedési rendőrök megérkeztéig legalább félmillió volt ott...

A meggyilkolt vámtiszt, egyébként Andrij Sztrizsak alkotmánybíró közeli rokona volt.