Zsigulit lopott két alkoholfüggőséggel kezelt férfi

2007. október 5., 10:00 , 351. szám

Este 9 órakor érkezett a bejelentés az ungvári belügyi osztályra: a Gagarin utcában két ismeretlen tettes megverte egy Zsiguli márkájú személygépkocsi tulajdonosát, majd ellopták a járművet. A rablás 21 éves áldozata a helyszínre érkező nyomozóknak elmondta: az egyik szupermarket előtt parkolt le 1983. évi kibocsátású autójával és utasára várakozott, amikor két ismeretlen személy támadta meg. Az egyik mellé, a másik pedig mögé ült és azt parancsolták neki, hogy azonnal indítsa be a motort. Amikor a sofőr megpróbált ellenállást tanúsítani, a mellette ülő férfi fejbe verte. Szerencsére azonban még idejében sikerült kiszállnia az autóból és elmenekülnie támadói elől, akik elhajtottak. A kárvallott azonnal értesítette a rendőrséget.

A rendőrök hamar az autó nyomára akadtak egy étterem parkolójában, és akciófilmekbe illő üldözés vette kezdetét. Az egyik tettes futva próbált menekülni, ám hasztalan, mert a rendőrök körbevették és letartóztatták. Ezalatt a másik tettes megpróbált elhajtani az autóval, azonban rendőrautó állta útját. A mindenre elszánt tettes nem lassított, és telibe találta a rendőrjármű oldalát, majd továbbhajtott. Szerencsére nem jutott messzire: Unghuta (Huta) településen felborult. A tettes elfogásában a falu lakosai is a rendőrök segítségére voltak.

A megyei belügyi főosztály sajtószolgálatának közlése szerint mindkét bűnelkövető ungvári lakos. Büntetett előéletűek: a 28 éves Szerhij autólopásért ült, a 29 Olekszandr pedig kábítószer-terjesztésért. Ráadásul a bűncselekmény elkövetésének idejében mindkettőjüket a megyei narkológiai gondozóban kezelték alkoholfüggőséggel. Autólopás vádjával az ungvári városi belügyi osztály bűnügyi eljárást indított az előzetes letartóztatásban levő két férfi ellen.

(bj/Vidomosztyi Miliciji)