Segítséget ígér a kormányzó

Megyei kollégiumi ülés Beregszászban

2007. szeptember 14., 10:00 , 348. szám

Beregszászban került sor a megyei állami közigazgatási hivatal kihelyezett kollégiumi ülésére, melynek résztvevői a Beregszászi járás szociális-gazdasági helyzetét vitatták meg. Az ülés munkájában a megyei és a járási közigazgatási hivatal vezetői mellett részt vett Csizmár Béla, a Beregszászi Járási Tanács elnöke is.

A Beregszászi járás szociális-gazdasági helyzetéről Volodimir Trikur, a járási közigazgatás elnöke számolt be, aki felvetette a járás problémáit és segítséget kért azok megoldásához a megyétől. Mint mondta, a járás számos gonddal küszködik, melyek közül a legaggasztóbb a nagymuzsalyi aranybányával kapcsolatos helyzet - hónapok óta szünetel a termelés, nem folyik a kitermelés által okozott károk felszámolása.

Viktor Pogorelov, a megyei közigazgatás gazdasági főosztályának vezetője hangsúlyozta, hogy a Beregszászi járás szociális-gazdasági helyzetén elsősorban az idegenforgalom fejlesztése révén lehet változtatni, amelyre kiváló lehetőségei vannak a kedvező természeti adottságokkal rendelkező járásnak.

Összegezve az elhangzottakat, Oleg Havasi kormányzó lát esélyt a járás szociális-gazdasági helyzetének javítására, ám ennek érdekében minden adandó lehetőséget ki kell használni. Nagyon fontos tényezőnek nevezte egy megvalósítható fejlődési stratégia kidolgozását. A kormányzó megígérte, hogy a megyei közigazgatás segítséget nyújt a járásnak a problémák megoldásában.

B. J.