Foszforbaleset: Vétkesek kerestetnek

2007. július 27., 10:00 , 341. szám

Fellélegezhetünk, mert kiderült, hogy nem fenyegeti Kárpátalját a Lemberg melletti vasúti baleset következtében kigyúlt vasúti tartálykocsikról felszálló savas füstfelhő. Ám az, hogy az esetből nem lett emberéleteket követelő katasztrófa, a jelekből ítélve csak a véletlenen múlt.

Nem volt mindenki olyan szerencsés, mint mi. Múlt szerdán az ukrán környezetvédelmi minisztérium közölte, hogy a normális érték sokszorosa a foszfor anhidrid koncentrációja két Lemberg megyei faluban. Angelivka és Lesznoje levegőjében a reggel 8 órai adatok szerint köbméterenként 3,5 milligramm volt a foszfor anhidrid koncentrációja, szemben a 0,15 milligrammos normális értékkel. Ugyanakkor a rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a talaj és a felszíni vizek nem szennyeződtek, a légszennyezettség sehol sem haladta meg a határértékeket lakott területen belül. Ennek ellenére folyamatosan nőtt azoknak a betegeknek a száma, akik a jelentkező mérgezési tünetek miatt kórházi kezelésre szorultak. Számuk a legutóbbi adatok szerint már meghaladta a száznyolcvanat.

Az esetben vizsgálódó ügyészség egyelőre semmilyen lehetőséget sem zár ki a történtekkel kapcsolatban, beleértve a "külső beavatkozást", azaz akár a merényletet is. A közlekedési és hírközlési minisztérium mindenesetre megtiltotta a sárga foszfor szállítását az ország területén mindaddig, amíg fény nem derül a baleset okaira.

Időközben megkezdődtek a mentési és helyreállítási munkálatok a katasztrófa helyszínén. Kiemelték a tűz által nem érintett tartálykocsikat és a megrongálódott szerelvényrészeket, helyreállították a megsérült vasúti pályát. A szerelvénynek a balesetben nem érintett további kilenc foszfort szállító tartálykocsiját elvontatták a helyszínről.

A legnagyobb gondot a sérült ciszternák kezelése okozza az ukrán és kazah szakembereknek. Mindenekelőtt el kellett tömíteni a sérült tartályokon keletkezett réseket, biztonságossá kellett tenni a veszélyes anyag esetleges visszaszállítását Kazahsztánba. Végül a tervek szerint konténerekbe rakják a szennyeződött felső földréteget is, s mentesítés céljából azt is elszállítják.

Miközben még nem tudhatjuk bizonyosan, sikerül-e a katasztrófaelhárítóknak újabb foszforszivárgás nélkül ismét sínre rakni a teli tartálykocsikat, egyre többen bírálják az eset kapcsán a hatóságokat. A sajtóban rámutattak: a baleset hétfőn este következett be, az első hírek a történtekről azonban csak kedden reggel jelentek meg, miután a híráradatot már amúgy sem lehetett megállítani. A közvélemény tájékoztatásában még ekkor is alig hangzott el valami a legfontosabbról: hogyan védhetik ki az emberek a mérgező anyagok káros hatását - jegyzi meg a BBC ukrán nyelvű internetes hírportálja. Az orvosok szerint a foszfor füstje a megjelenése utáni első órákban jelentette a legnagyobb veszélyt az emberi egészségre, tehát akkor, amikor még senki sem tudott a balesetről.

A hivatalos közlemények jobbára arról szóltak, hogy a lakosság életét és egészségét nem fenyegeti veszély, miközben egyre nőtt azok száma, akik kórházi ellátásra szorultak, a veszélyeztetett körzet lakóinak ivóvízzel, gyógyszerrel való ellátását pedig napokig nem sikerült kielégítően megoldani. Egyáltalán - az illetékes hivatalnokokat láthatóan felkészületlenül érte az események ilyetén alakulása, mutat rá a sajtó. Ehhez képest inkább csak politikai jelentősége volt annak, hogy Nesztor Sufrics, a rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője csak a baleset utáni harmadik napon jelent meg a helyszínen, miután vélhetően nem tartotta fontosnak megszakítani londoni útját a történtek miatt.

Tovább borzolta a kedélyeket, hogy kiderült, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) feljegyzésében állítólag már egy hónappal korábban figyelmeztette a szakminisztériumot, a kormányt és az államfőt a hasonló katasztrófák lehetőségére, hangsúlyozva, hogy a vasúti közlekedésben 56 százalékos az eszközállomány amortizáltsága, ezen belül a mozdony- és kocsiállomány esetében 68 százalékos, írja a Gyelo. A figyelmeztetést a jelekből ítélve nem követték érdemi intézkedések.

Viktor Juscsenko elnök múlt csütörtökön már azzal vádolta meg a kormányt, hogy elhallgatják a vonatbaleset tényleges következményeit. Az államfő azt mondta, kétségei támadtak azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán képes-e ellátni némelyik kormányhivatalnok a tisztségével járó feladatokat.

Sajtóhírek szerint, a kisiklott 15, sárga foszfort szállító vasúti tartálykocsi tulajdonosa a kazahsztáni Kazfoszfat vállalat, amelyet két, immár izraeli állampolgárral, Lev Levajevvel és Arkagyij Gajdamakkal hoznak összefüggésbe. Az utóbbi üzletember ellen a CentrAzii internetes hírportál információi szerint évekkel ezelőtt Franciaország nemzetközi körözést adott ki. Jelenleg mindkét vállalkozó Izraelben él. A 600-700 tonnányi szállítmány becsült értéke mintegy 3 millió dollár.

Ami a katasztrófa-elhárítás költségeit illeti, az előzetes becslések szerint mintegy százmillió hrivnyába kerülhet a következmények felszámolása - közölték a rendkívüli helyzetek minisztériumában. Az összeg oroszlánrészét előreláthatólag az államnak kell majd állnia, miután a biztosító aligha fizet többet a történtekért 2 millió hrivnyánál - tették hozzá Kijevben.

hk