Erdélyi fórumot hívtak össze az RMDSZ-en kívüli civil szervezetek

2007. június 29., 10:00 , 337. szám

Erdélyből Európába címmel erdélyi fórumot hívtak össze június végére a Romániai Magyar Demokrata Szövetségen (RMDSZ) kívüli civil szervezetek, köztük a Tőkés László (a képen) református püspök által vezetett Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT).

A június 30-án Marosvásárhelyen sorra kerülő találkozóra a szervezők jeles romániai magyar közéleti és politikai személyiségeket hívtak meg, de civil szervezetek vezetőit is várják.

A szervezők között található az EMNT-n kívül a Székely Nemzeti Tanács (SZNT), a Magyar Polgári Szövetség (MPSZ), a Magyar Polgári Egyesület (MPE), a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) és az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI). Azt remélik, hogy ez az alkalom elindítója és példája lesz a "nemzeti összefogásnak és a közérdekű megoldáskeresésnek".

A szervezők meghívják mindazokat, akik fontosnak tartják a romániai magyar közélet és közképviselet megújulását, valamint az erdélyi magyar közösség pártpolitikától mentes képviseletét az Európai Parlamentben, illetve a nemzetközi szervezetekben. (vajdasagma.info/MTI/Kárpátalja)