Kiállítások

2007. május 18., 10:00 , 331. szám

A Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusa Árpád-házi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulója alkalmából Ungvár és Beregszász után Nagyszőlősön is bemutatja a magyar szent életét bemutató, művészeti reprodukciók és írásos emlékek felhasználásával készült tablókiállítást a Kapisztráni Szent Jánosról elnevezett ferences templomban (Nagyszőlős, Béke út 3.).

A kiállítás 2007. május 18-án, közép-európai idő szerint 15 órakor tartandó megnyitójára szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. A kiállítás május 31-ig lesz megtekinthető.

A Kárpátok-Tisza Nemzetközi Fejlesztési Fórum Török kori Tisza-hidak címmel kiállítást szervez az Ungvári Nemzeti Egyetemen. Az egyetem főépületének előcsarnokában elhelyezett kiállítás 2007. május 30-án, közép-európai idő szerint 10 órakor tartandó megnyitójára és az azt követő előadásra a szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt. Az előadáson dr. Kertész Róbert, a szolnoki Damjanich Múzeum régésze számol be a Magyarország első állandó folyami hídjának tartott építmény feltárásának körülményeiről.