Új magyar-ukrán szótár

Hiánypótló kiadvány a Rákóczi-főiskolától

2007. február 23., 09:00 , 319. szám

Megjelent a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola kiadásában az új Magyar-ukrán kisszótár, amely több mint 20 000 címszót tartalmaz. A kisszótárt Kótyuk István főszerkesztő irányításával Bárány Erzsébet, Csernicskó István, Dzsanda Galina, Híres Kornélia és Márku Anita szerkesztette, ők a szókészlet legaktívabb részét felölelő munkájukat elsősorban az általános és középiskolásoknak szánták, de hasznos lesz a főiskolások mellett a hivatalban dolgozók számára, illetve mindenki más számára, aki érdeklődik a kiadvány iránt.

Kohut Attila, a beregszászi főiskola könyvkiadói részlegének vezetője elmondta, hogy a PoliPrint Kft.-vel közös kiadványukat nagyon kedvező áron, 25 hrivnyáért lehet megvásárolni, igaz, egyelőre csak a főiskola Kossuth tér 6. szám alatti jegyzetboltjában, ezenkívül megrendelhető a 4-24-35-ös beregszászi telefonszámon, és a kollegium@kmf.uz.ua e-mail címen. Aki 50 példánynál többet rendel, annak 20 hirvnyáért tudják adni darabját, ez különösen kedvező lehet az iskolák és a közigazgatás oktatási osztályai számára. De tárgyalások folynak a nagyszőlősi Ugocsa könyvesbolt és a beregszászi Bereg könyvesbolt tulajdonosával, illetve az ungvári katolikus könyvesbolt vezetőjével is, hamarosan mindhárom helyen megvásárolható majd a kisszótár. Egy szótár persze teljesen soha nem készül el, mindig van rajta mit javítani, emiatt a szerzők és a kiadó azt kérik, hogy aki esetleges hiányosságokat, hibákat fedez fel a kiadványban, az jelezze a megadott telefonszámon vagy e-mail címen.

A szerkesztők elkészítették már a hasonló terjedelmű ukrán-magyar szótárt is, amely várhatóan áprilisban kerül ki a nyomdából, s előreláthatóan hasonlóan kedvező lesz az ára.

dózsa