Kárpát-medencei magyarnyelv- és irodalomtanárok találkozója

2013. május 10., 02:00 , 643. szám

A Rákóczi Szövetség a Kárpát-medence valamennyi országában, magyar nyelvet és irodalmat oktató tanárok számára első alkalommal rendezi meg Kárpát-medencei Irodalomtanárok Találkozóját.

A tábor időpontja: 2013. július 29 – augusztus 2.

Helyszín: Balassagyarmat

Téma: Kárpát-medencei magyar irodalom a XX. században

Jelentkezési határidő: 2013. június 26. szerda

A rendezvény célja, hogy a Kárpát-medencei magyar nyelv és irodalom szakos tanárok a témában színvonalas szakmai továbbképzésben részesüljenek, megismerjék mind a magyarországi, mind a szomszédos országok oktatási rendszerét, és arra is lehetőséget kíván biztosítani a rendezvény, hogy szoros emberi és szakmai kapcsolatok alakulhassanak ki a résztvevők között. A találkozó résztvevőinek a szakmai programok, előadások mellett lehetőségük lesz kulturális programokon való részvételre, továbbá a tervek között szerepel egy közös irodalmi kirándulás is. Balassagyarmatot irodalmi miliője (Madách Imre, Mikszáth Kálmán, Szabó Lőrinc, Tormay Cécile) és határ közeli volta teszi ideális helyszínné egy Kárpát-medencei irodalomtanár-találkozóhoz.

A rendezvény költségeit (szállás, ellátás, programok) a Rákóczi Szövetség felvállalja a sikerrel pályázó tanárok számára.

A jelentkezés feltételei:

– a kitöltött jelentkezési lap beküldése a megadott jelentkezési határidőig;

– aktív általános, vagy középiskolai magyar nyelv és irodalom tanári státusz a Kárpát-medence bármely iskolájában.

A jelentkezési lapokat e-mailen az info@rakocziszoveteseg.hu címre, vagy az éjjel-nappal működő 0036-1-212-88-91-es faxszámra, illetve postai úton a Rákóczi Szövetség, 1255 Budapest, Pf. 23. címre kérjük megküldeni.

A további részletekről 2013. június 26. után értesítjük a jelentkezőket.

További információ a Rákóczi Szövetség központi irodájának elérhetőségein kérhető.

Dr. Halzl József,
a Rákóczi Szövetség elnöke