Vlagyimir Klicsko kiütötte a veretlen olaszt

Ökölvívás

2013. május 10., 02:00 , 643. szám

Vlagyimir Klicsko a mannheimi gála nehézsúlyú mérkőzésén a hatodik menetben kiütötte az eddig veretlen olasz Franesco Pianetát. A 37 éves ukrán bunyós négy övét (WBA, WBO, IBF, IBO) is kockára tette, ám kétség sem fért hozzá, hogy jobb bokszoló, mint a szombati ütközetig veretlen (28 győzelem, egy döntetlen) Pianeta.

Klicsko kinyújtott első kézzel próbálta távol tartani a 28 éves Pianetát, és időnként jobbegyenessel próbálkozott, míg a fordított alapállású olasz főképp a védekezéssel volt elfoglalva, elvétve eldobott hátsókezes csapottakkal kísérletezett.

A második menetre az olasz bátrabb lett, de Klicsko ügyesen elmozdult az ütései elől, és balegyenesekkel válaszolt. Nagy fölényben bokszolt az ukrán, gyorsabban és frissebben mozgott ellenfelénél.

A negyedik menetben először egy csúszástól, majd egy jobbegyenestől került padlóra Pianeta, a következő etapban pedig egy Klicsko-balhorog után rá kellett számolni a kihívóra.

A hatodik menetben már óriási fölényben volt az erőtől duzzadó Klicsko, egy jobb-bal kombinációval ismét leküldte ellenfelét. Pianeta felállt ugyan, de a mérkőzésvezető beszüntette a teljesen egyoldalúvá vált küzdelmet, és technikai KO-t hirdetett.

Klicsko pályafutása 60. győzelmét aratta, ebből 51 KO volt, háromszor kapott ki. Augusztusban Alekszandr Povetkin lehet a következő ellenfele.

(origo.hu/Kárpátalja)