Gólyabál 2006 - Főiskolai "címek" és keringő...

2006. december 1., 09:00 , 307. szám

Tizenegyedik alkalommal rendezett gólyabált a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Hallgatói Önkormányzata, ezúttal a beregszászi művelődési házban.

A nézőtéren helyet foglaló tanárokat, diákokat és vendégeket Bátyi Szilvia, a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) elnöke köszöntötte, majd így szólt az elsőéves hallgatókhoz: "Kedves Gólyák! Nem kell már sokat várnotok, hogy a főiskola teljes jogú állampolgárai legyetek. (...) Remélem, hogy az előttetek álló öt év életetek legboldogabb öt éve lesz. Mindenkinek kellemes szórakozást kívánok a mai estéhez." A főiskola tanárainak nevében dr. Csernicskó István azt kívánta az elsősöknek, hogy "...ma este ne okozzon számukra fejtörést se dolgozat, se közelgő beszámoló vagy vizsga". Egressy Miklós atya, a görög katolikus egyház ifjúsági szervezetének vezetője hangsúlyozta: e fiatalok életének jelentős eredménye, hogy felvették őket a főiskolára, majd arra kérte őket, hogy az itt elsajátított tudással szerezzenek dicsőséget maguknak, családjuknak, közösségüknek és a kis kárpátaljai magyarságnak. Végezetül Isten áldását kérte rájuk.

A köszöntéseket követően a különféle szakra és szakpárra felvett elsős diákok szellemes műsorokkal mutatkoztak be. A HÖK által szervezett szavazások eredményeként Séra Magdolna és Demes Tibor műsorvezetők egy üveg pezsgő kíséretében átadták az idei év legsármosabb, legbogarasabb, legszórakoztatóbb és legmonotonabb tanárának járó "okleveleket". Ugyancsak oklevéllel ismerték el az idei év leglógósabb, legnépszerűbb, legstréberebb, legextrémebb diákjait. A megnyitó végén minden elsős felment a színpadra, hogy elmondhassa a gólyák esküjét. Az est fénypontja az elsősök keringője volt, melynek során csodálatos ruhákban bizonyították, hogy táncolni már megtanultak. Kicsivel később tanáraikat kérték táncra a diákok.

Badó Zsolt