Agyonvertek egy tanárt Olaszliszkán

2006. október 20., 10:00 , 301. szám

Saját gyerekei szeme láttára vertek agyon egy 3 gyermekes tanárt Olaszliszkán. A férfi autójával elsodort egy kislányt, aki könnyebben megsérült, de szinte azonnal felugrott és elhagyta a helyszínt. A sofőr megállt, hogy megbizonyosodjon, minden rendben van-e, de a roma kislány feldühödött rokonai rátámadtak.

A védtelen autósnak többen nekirontottak. A tanár visszaszállt a kocsiba, de elindulni már nem tudott: rátörték mindkét szélvédőt, beverték az ablakot, kirángatták a kocsiból, és addig ütötték, amíg a földre nem zuhant. Az orvosszakértői vizsgálat szerint kb. 40-45 ütés, rúgás érte az áldozatot, köztük több tucat halálos. Az autóban ült a férfi 5 és 13 éves gyereke is, akik végignézték, hogy édesapjukat agyonverik. Őket egy szemtanú mentette ki és juttatta el ismerőseikhez, nekik mondták el, mi történt.

Az elsődleges szakértői vélemények szerint a vétkes autós nem lépte át a megengedett sebességet, szinte lépésben haladt járművével. A tanár halálra verése után a rendőrök 3 férfit vettek őrizetbe. Az MTI közölte: az egyik gyanúsított egy cigány önkormányzati képviselő. Kökényesi Antal, Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya szerint még lehetnek további gyanúsítottak is. (germán/rtlklub.hu)